1926 metais Balys Karazija Anykščiuose įsteigė „B. ir J. Karazijų vaisių vynų dirbtuvę“, netrukusią išaugti iki gamyklos ir jau 1939 metais gaminusią 900 000 litrų vyno. Įkūrėjo darbas buvo vainikuotas ne vienu apdovanojimu, reikšmingiausias – braškių vynui skirtas pagrindinis prizas 1938 m. tarptautinėje parodoje Paryžiuje. Deja, sėkmingai veikianti įmonė 1940-aisiais sovietų valdžios buvo nacionalizuota.
Pirmieji žingsniai modernizuojant gamybos procesą įgyvendinti 1957 metais sumontavus mechaninę automatizuotą vyno pilstymo liniją bei etikečių klijavimo automatą. Siekiant plėsti produktų asortimentą, 1964 metais buvo įkurta eksperimentinė laboratorija bei pradėti vyno gamybos technologijos moksliniai tyrimai. Visa tai davė vaisių – 1982 m. įmonėje jau gaminamos net 32 vietinio vyno rūšys.
1985 metais, įsigaliojus „sausajam įstatymui“, gamybinės linijos pritaikomos nealkoholinių gėrimų gamybai. Įmonė patiria ir kitų pokyčių – ji tampa Anykščių maisto produktų kombinatu. Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, atgimsta ir „Anykščių vynas“. 1991–1997 metais čia modernizuojama gamybos įranga, nuolat plečiamas gėrimų asortimentas.
2004 metais „Anykščių vyną“ įsigijo AB „Alita“. Toliau tęsiami naujų produktų kūrimo darbai. Taip 2007 metais gimsta naujas prekės ženklas – „Voruta“. Lietuviško natūralaus vyno kolekcija pavadinta legendinės karaliaus Mindaugo pilies, kuri, kaip spėja tyrinėtojai, stovėjo šalia Anykščių, vardu. 2010 metais natūraliam juodųjų serbentų vynui „Voruta“ suteiktas tautinio paveldo ženklas.
2014 m. „Anykščių vynas“ įsiliejo į MV GROUP įmonių grupę, o po dviejų metų minėjo 90-ties veiklos metų jubiliejų. „Vorutos“ vynų kolekcija nuolat auga, dar trims jos vynams buvo suteiktas tautinio paveldo ženklas. 2017-ieji – atsinaujinimo metai – pristatytas naujas įmonės logotipas bei vizualinis identitetas. 2019 metais gamykloje įdiegta moderniausia regione pilstymo linija.